اسیر آینده نشویم ،آینده را رقم بزنیم
نوشته حسین قلع ریز
مهدی مطهرنیا آیندهپژوه و استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد است.استاد خوشتیپی که با دستمان گردن ، ریش پروفسوری ،نگاه نافذ و بیان قاطع اش همواره در بین دانشگاهیان و دانشجویان شناختهشده است.استادی که مدتها برنامه جهان سیاست را در صداوسیما کارگردانی و اجرا میکرد.وی در نشست آینده مشارکت اجتماعی سیاسی و توسعه پایدار در اتاق بازرگانی اصفهان به موضوعاتی اشاره کرد که در نوع خود جای تامل و تفکر دارد.
1- سرمایهدار زالوصفت نیست خدمتگزار جامعه است باید زمینه برای فعالیتش را فراهم کنیم تا هم کشور را توسعه دهد و هم بیکاری را ریشهکن سازد.
2- جامعه ایران دچار اکنون زدگی است .جامعه ایی که میخواهد ولی نمیتواند به گذشته باشکوهش برگرد و از رفتن به آینده هراس دارد.باید به آینده امیدوار شود و باانگیزه به حرکت خود ادامه دهد.
3- عقاب از بالا نگاه میکند و هدفش را خوب میبیند و به سمت آن تمام توان خود را متمرکز میکند.یک فعال اقتصادی باید مثل عقاب نگاه کند و مثل عقاب شکار کند.
4- آیندهبینی بخشی از آیندهپژوهی است .بهجای اینکه اسیر آینده شوید آن را رقم بزنید. رادار آیندهپژوهی فعال اقتصادی باید همیشه روشن باشد.
5- یک بنگاه اقتصادی باید پارادایم،دکترین،مگا پالسی (سیاست کلان)،استراتژی و تکنیک های مختلف داشته باشد تا اسیر اتفاقات نشود .
6- خوب درک کنید ،خوب تجزیهوتحلیل کنید خوب قضاوت کنید و مهمتر آنکه خوب عمل کنید.
7- هرسال بعد از دعای سال نو (یا مقلب قلوب و الابصار )یک گزاره اخلاقی را رعایت کنیم.امسال دروغ نگویم سال آینده تهمت نزنیم.
8- کارآفرینان،فعالان اقتصادی در کنار فعالیتهای خیریه ایی خود اندیشکده های فکری بنا کنند تا رشد فکری جامعه بالا رود.بازاریان قدیم در بازارها مسجد و مدرسه علمیه میساختند تا سطح دانایی و اعتقادات اطرافیان خود را بالا ببرند.
9- یک بنگاه اقتصادی موفق سیاست 4 پ را اتخاذ میکند:پیمایش،پایش،پویش و پردازش.
10- فعالان اقتصادی در حوزه فرهنگی باید و حتما سرمایهگذاری کنند تا شاهد سرمایهگذاری ایمن در تمام بخشها باشند.زیرساخت توسعه پایدار ،توسعه فرهنگی است نه توسعه اقتصادی.
11- عده ایی دون کیشوت وار به مظاهر ترقی و توسعه حمله میکنند .عده ایی رابینهودوار تقسیم ثروت بین فقرا میکنند و عده ایی مانند مسیح ادعای قداست میکنند.این صدای پای پوپولیسم کور است مواظب باشیم شیفته آن نشویم .
12- بهجای اصلاح باید تحول ایجاد کنیم ،تحول هوشیارانه و هدفمند در تمامی زمینهها .نخبگان،روشنفکران و سرآمدان (کارآفرینان و فعالان اقتصادی) باید سازماندهی شوند و امکانات را برای دانایی بسیج کنند .
13- بهجای سیاست فشار از پایین و چانهزنی از بالا باید فرهنگپروری از پایین و پرسمان از بالا را پیاده ساخت.
مطالب را در تلگرام دنبال کنید @hosseinghalriz